Eerste impressies van de duurzame woningen gelegen aan de Verde Vista Plas

Wonen in de Watertuin

In de gemeente Zoeterwoude ontwikkelt Kalliste in samenspraak met gemeente en toekomstige bewoners 24 twee-onder-één-kapwoningen gelegen aan de Verde Vista Plas. Zowel Kalliste als de gemeente Zoeterwoude hebben hoge duurzaamheidsambities. Zo worden de woningen gerealiseerd met een hoge GPR-score en levert Kalliste een bijdrage aan de lokale biodiversiteit.

Over Zoeterwoude, Verde Vista Plas:
Het project is een voortvloeisel uit het project W4: de aanleg van de verdiepte en verlengde A4 onder de Oude Rijn, en onderdeel van het stedenbouwkundig plan Verde Vista Meerburg. Het project ‘Wonen in de Watertuin’ is aan de achterzijde aan de toekomstige Verde Vista Plas gelegen. In het water worden diverse natuureilandjes gerealiseerd. Het wijkje heeft aan één zijde speelgelegenheid voor kinderen en aan de andere zijde een groenstrook tegenover de bestaande woningen van de Stadhouderslaan.

Over Kalliste, ‘Wonen in de Watertuin’
Kalliste ontwikkelt woningen volgens haar beproefde WijzerWonen-concept. Binnen de bewezen kwaliteit van de stedenbouw en architectuur denken geïnteresseerden mee over de ontwikkelingen van de woningen en de woonomgeving. In de woonworkshop worden woonwensen van toekomstige bewoners opgenomen in het ontwerp. Deze eigenwijze manier van ontwikkeling komt voort uit de visie van Kalliste: ‘Als ieder individu uniek is moet zijn woning dat ook kunnen zijn’.

Geïnteresseerden voor een koopwoning in het plan ‘Wonen in de Watertuin’ in Zoeterwoude kunnen zich via zoeterwoude@kalliste.nl alvast aanmelden. Zeer binnenkort komt de website www.wonenindewatertuin.nl online waarop geïnteresseerden meer informatie kunnen vinden en zich via het interesseformulier kunnen aanmelden. De eerste Woonworkshop zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 plaatsvinden. In het voorjaar van 2017 verwacht Kalliste de woningen in verkoop te brengen.

Meer weten?

Contactpersoon
Locatie
Zoeterwoude-Rijndijk, Stadhouderslaan
Aantal woningen
24
Status
In verkoop