27 woningen én extra natuur

Oostzaan - Wonen aan het Twiske

27 woningen én extra natuur

Op 9 mei 2022 behandelt de Gemeenteraad van Oostzaan het bestemmingsplan Noordeinde 65. Kalliste heeft op deze voormalige bedrijfslocatie van de firma Cor Voet een plan ontwikkeld met 27 woningen en extra natuur. Het Noord-Hollands Dagblad publiceerde hier recent een leuk artikel over. 
Zie beeld hieronder.

Goed om te weten is dat Kalliste sinds geruime tijd haar woningbouwplannen natuurinclusief ontwikkelt en bouwt. Ook wordt de bio-diversiteit gestimuleerd. Zo wordt het regenwater in dit project direct teruggegeven aan de natuur doordat het in de omliggende slootjes terecht komt.

En ook aan de vogels en de vleermuizen is gedacht; Kalliste bouwt de woningen met nestvoorzieningen. Afhankelijk van de oriëntatie van de zijgevels en dak-overstekken worden nestvoorzieningen opgenomen voor huismussen, zwaluwen, bijen en/of vleermuizen. 

Bijzonder aan dit plan is dat de voormalige caravanstalling wordt omgezet naar grasland, waarmee het woon- en leefgebied voor de vogels en andere dieren wordt vergroot en verbeterd. Mogelijk wordt dit grasland gedeeltelijk ingezet om bijvoorbeeld schapen te laten grazen.

Tot slot geven de groene erfafscheidingen ook een thuis aan vogels en insecten. Dit kan nog verder versterkt worden als bewoners bijen- en vlinderlokkende beplanting aanplanten.

 

Diane.JPG

Diane Wigtman Projectontwikkelaar

Contactgegevens 06-12609043 Diane@kalliste.nl

Datum 26 april 2022