Het leverde de kwaliteit op waar wij naar op zoek waren

Aangenaam, Jeroen

Het leverde de kwaliteit op waar wij naar op zoek waren

Een aantal jaar geleden wilden wij in Uithoorn een andere manier van woningbouw. Geen traditionele aanpak - waarbij de ontwikkelaar bepaald wat de koper wil en waarbij elke individuele koperswens wordt vertaald in meerwerkprijzen - maar een meer consumentgerichte aanpak.

01
03
jeroenverheijen.jpg

Jeroen Verheijen Wethouder Wonen in Gemeente Uithoorn

Datum 31 oktober 2014

Naar de website

Afstappen van vertrouwde wegen

Via een prijsvraag stimuleerden we ontwikkelaars om het meest consumentgerichte bouwplan voor een bepaalde locatie te ontwikkelen. Een onafhankelijke jury wees het plan ‘Beleef Buitendijks’ van Kalliste unaniem aan als winnaar. De reden: de consument werd echt aan de voorkant betrokken bij de ontwikkeling van zowel de woningen als de directe omgeving. Kalliste bood geen woningen aan, maar bood toekomstige bewoners de mogelijkheid om zelf hun eigen buurt te maken. 

De wijze waarop Kalliste vervolgens het proces vormgaf met bewoners en gemeente zorgde ervoor dat partijen afstapten van voor hen tot dan toe vertrouwde wegen. De aanpak van Kalliste zorgde voor meer openheid en meer gevoel voor elkaars positie. Het leverde de kwaliteit op waar wij naar op zoek waren. Het resultaat mag er zijn: een leuk en gewild buurtje waar het binnenkort goed toeven is.