Inspiratiedocument

College van Rijksadviseurs

Inspiratieboek biobased en natuurinclusief bouwen

Het rijk wordt door het college van Rijksadviseurs geadviseerd over de urgente thema‚Äôs van nu met betrekking tot ruimtelijke kwaliteit; van transformatie, mobiliteit en de stad, tot de impact van de energietransitie. Het door het college van Rijksadviseurs uitgebrachte Inspiratieboek biobased en natuurinclusief bouwen, geeft een overzichtelijk en informatief beeld van al bestaande mogelijkheden in biobased bouwen. Ons CLT-woningbouwproject PUUR Wonen in Meerhoven wordt ook in het boek genoemd. 
PUUR Wonen hebben we ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Eindhoven, FAAM architects, Edith Kolkman Stedenbouw&Landschap en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen.

Inspiratieboek college van rijksadviseurs.JPG

Datum 16 mei 2023

Projectsite PUUR Wonen

Inspirerend document voor diverse partijen


In het inspiratieboek, dat een aanvulling op de Strategische verkenning biobased bouwen (2020) is, gaan de Rijksadviseurs dieper in op de voor- en nadelen van biobased, de soorten bouwmaterialen in samenhang met de groeiperiode, de afkomst en de circulaire eigenschappen van biobased bouwmaterialen. In het boek is een overzichtslijst opgenomen van leveranciers en van verschillende Nederlandse biobased projecten. Inspirerende voorbeelden zijn beeldend en tekstueel uitgelicht. Het College van Rijksadviseurs brengt het netwerk van partijen in beeld, die zowel op Europees als nationaal niveau actief zijn. En sluit af met een opsomming van actuele onderzoeken over biobased bouwen. Ze hoopt met het document veel inspiratie te bieden aan opdrachtgevers, ontwerpers, bouwers, overheden en toekomstige bewoners.

IMG_3316.jpeg
DSC09658.jpg