Kalliste heeft bijzonder goed geluisterd en het hoofd koel gehouden

Aangenaam, Ger

Kalliste heeft bijzonder goed geluisterd en het hoofd koel gehouden

Op de dag dat ‘Dansende Daken’ in verkoop ging, stonden er 800 mensen trappelend op de stoep. Een maand later was het crisis en was het vertrouwen volledig weg bij de kopers. Toen bleek dat we van die honderden belangstellenden een handjevol kopers over hadden. Dan komt het aan op creativiteit en daarin moet ik Kalliste echt alle lof toezwaaien: men heeft het hoofd koel gehouden, heeft de kopers gekoesterd en is ondertussen heel goed gaan luisteren naar de markt.

01
03
gerhukker.jpg

Ger Hukker Eigenaar bij Drieman Garantiemakelaars

Datum 16 januari 2015

Naar de website

Creatieve oplossingen voor herontwikkeling

Op basis daarvan is een deel van het plan herontwikkeld en heeft Kalliste het plan in fases geknipt. De gemeente was daar zeker niet happig op en keek ook met argusogen naar Kalliste, want dat was in Alphen aan de Rijn een nieuwe partij die zich via een prijsvraag had binnengevochten. Men was bezorgd of het bedrijf in een crisis niet om zou vallen. Maar de ontwikkelaar viel niet om en wist heel behendig de consument te behagen met een goedkopere woning. Terwijl Kalliste ook het gevarieerde straatbeeld van Dansende Daken kon handhaven.

Doordat partijen open stonden voor creatieve oplossingen, kon binnen de kaders herontwikkeld worden en zijn we er uiteindelijk heel goed uitgekomen.