Kalliste ontzorgt de koper

Aangenaam, Paul

Kalliste ontzorgt de koper

Kalliste is sterk georiënteerd op de klant en loopt daarmee natuurlijk ook tegen een problematiek aan. Want je kunt voor 50 klanten geen 50 villa’s gaan ontwerpen; je moet als ontwikkelaar ook projectmatig blijven werken om de kosten acceptabel te houden. Bij het project De Wereld, waar ik als coördinerend architect bij betrokken was, zijn we daar samen met hun heel goed uitgekomen. 

 

01
03
paulketelaars.jpg

Paul Ketelaars Partner bij Mecanoo Architecten

Datum 24 oktober 2014

Naar de website

Benaderen op een ontspannen manier

Alle woningen hebben een standaardbreedte van zes meter, maar doordat we met vier architecten en sferen werkten en ook de plaatsing op het kavel variëren, is er een enorme verscheidenheid in de uitstraling ontstaan. Daarin zit ook de uitdaging, want we moesten er wél voor zorgen dat het totale straatbeeld, ondanks de variatie die we in De Wereld hebben bereikt, ook blijft kloppen.

Ik zie dat Kalliste de woonconsument met een meer ontspannen manier benadert. Ze willen gewoon een goede woning maken en communiceren daarover op een heel open manier. 

Kalliste ontzorgt de koper en snapt bijvoorbeeld ook dat het niet uit te leggen valt dat iets als het laten vervallen van een deur, tot meerkosten kan leiden. Dat soort zaken lossen ze simpelweg op. Zo ontspannen als Kalliste richting de koper is, zo kritisch zijn ze naar ons: de architect. Kalliste zit werkelijk bovenop de plannen en zoekt heel veel contact met ons als architecten. Maar dat is goed; uiteindelijk wordt een plan daar beter van.