Seminar en Tentoonstelling Biobased Bouwen

Biobased Bouwen

Seminar en Tentoonstelling Biobased Bouwen

Op woensdag 5 juli jl. organiseerden Duurzaam gebouwd en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen een seminar Biobased Bouwen op het bouwterrein van ons CLT-project PUUR Wonen in Meerhoven te Eindhoven.


Tevens werd op dezelfde dag in Oirschot de tentoonstelling geopend van de plannen voor de prijsvraag Biobased en natuurinclusief bouwen.

Lees hieronder meer over zowel het seminar als de tentoonstelling.

Sander.JPG

Sander Aalpol

Contactgegevens 088-1009500 Sander@kalliste.nl

Datum 8 juli 2022

Seminar Biobased Bouwen

Eindhoven - Met het CLT-project PUUR Wonen in Meerhoven als decor, zijn 5 juli jl. door inspirerende sprekers en de vele deelnemers ervaringen en visies gedeeld over Biobased Bouwen. De concrete toepassingen van nu en de vele kansen die we met elkaar moeten verkennen om onze leefomgeving duurzaam en verantwoord in te kunnen richten.

Duurzaam Gebouwd en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen  hebben het initiatief en de organisatie voor hun rekening genomen om kennis te delen over Biobased Bouwen. De volgende stap om tot een nieuwe bouwcultuur te komen.

Het levert het team van Kalliste wederom enthousiasme en vertrouwen op om de Biobased toepassingen door te ontwikkelen. Dit doen we met en voor onze partners en kopers. De lessons learned van de sprekers van vandaag implementeren we reeds morgen in onze nieuwe ontwikkelingen. 

Onder leiding van dagvoorzitter Norbert Schotte (Alba Concepts) was het woord aan de volgende sprekers. Wouter Schik (Arcadis): “Zie Biobased niet als Pilot maar beleef het als Business as Usual.’ Laurens Taal (Aveco de Bondt): “Het volgende gebouw wordt Biobased zonder installaties, het kan.” Joop Ketelaars (gemeente Eindhoven): “Maak het verschil door samen te kiezen voor duurzaam. The Next Step als aanpak helpt ons om samen keuzen te maken.” Jetske Tielen (Programmaleider reisprogramma houtbouw): Grondstoffen regionaal benutten, we deden het vroeger al, we zijn het vergeten en moeten daar naar terug. De rieten kap van de boerderij van mijn oom moet gedekt worden van het riet dat staat op de naastgelegen akker. Inzet van regionale grondstoffen is traditioneel bouwen.” 

Meer weten waarom Kalliste kiest voor BioBased Bouwen: 088-1009500

Kalliste Houtbouw

01
05

Tentoonstelling Biobased en natuurinclusief bouwen

Oirschot - Woensdagvond 5 juli heeft wethouder Joep van de Ven de tentoonstelling van de plannen voor de Prijsvraag Biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot onder grote belangstelling geopend. De tentoonstelling is tot 1 augustus 2022 te zien in Sportcentrum De Kemmer in Oirschot. De prijsvraag maakt deel uit van het programma Een Nieuwe Bouwcultuur van het College van Rijksadviseurs.

Na een voorselectie heeft de gemeente Oirschot drie teams geselecteerd om hun visie op de opgave uit te werken tot een plan. 

DUBBEL OOGST
Kernteam: Peter Lubbers, Marian de Vries (Buro Lubbers landschapsarchitectuur en stedenbouw) en Remco Mulder (Mulderendevries architecten).

NIEUW OOGST 
Kernteam: Dirk van Peijpe (De Urbanisten BV), Daan Bruggink (ORGA architect BV) en Sander Rombout (Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten bv).

OOGST, BOUW, LEEF EN GROEI 
Kernteam: Tom van Tuijn (Tom van Tuijn stedenbouw BV), Daphne van der Wal (Le Far West landschapsarchitecten) en Marlies Zuidam (FAAM architects BV).

Oirschot - de Kemmer

01
04