Start bouw PUUR Wonen in Meerhoven

Eindhoven - PUUR Wonen in Meerhoven

Start bouw PUUR Wonen in Meerhoven

Vandaag is   Giesbers Ontwikkelen en Bouwen  in Eindhoven gestart met de bouw van twee modelwoningen in ons project ‘PUUR Wonen in Meerhoven’. De funderingspalen zijn vanochtend geboord en het betreffende cluster (A) is opgehoogd.
Na het uitharden van de palen, worden deze ingemeten en doorgemeten en kunnen ze op de juiste hoogte worden afgewerkt. Naar verwachting worden begin april de casco’s van Cross Laminated Timber (CLT) geplaatst.

CLT, ofwel kruislaags verlijmd hout, is een sterk opkomende duurzame circulaire vorm van bouwen met een veel kleinere ecologische footprint dan de traditionele bouw. Daarnaast draagt het casco van hout ook sterk bij aan een gezondere leefomgeving waarin de consument zich prettiger voelt.
Op onze expertisepagina informeren we je  uitgebreid over het bouwen met HOUT en de voordelen van woningen gemaakt van CLT.

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen uit Wijchen is de bouwteampartner en engineer van dit project. Eind maart start zij met de bouw van de overige 54 woningen van PUUR.
FAAM architects  heeft het ontwerp van dit project verzorgd.
De verwachte oplevering van de eerste woningen start in het tweede kwartaal van 2022.

Benieuwd hoe Kalliste ook op jouw locatie houtbouw kan realiseren? Neem dan contact met ons op via info@kalliste.nl of 088-100 95 00

 

20210301 Foto Start bouw PUUR Wonen in Meerhoven.jpg
Michiel.JPG

Michiel van der Velden Projectontwikkelaar

Contactgegevens 06-20613345 Michiel@kalliste.nl

Datum 19 februari 2021