We wilden groener, energiezuinig en gasloos gaan wonen.

Aangenaam, Anja en Nico

We wilden groener, energiezuinig en gasloos gaan wonen.    

We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe woning omdat we groener wilden gaan wonen, energiezuinig en gasloos. Een ander voordeel van nieuwbouw is dat je makkelijker contact legt met de nieuwe buren die in hetzelfde schuitje zitten. Eerst zijn we op zoek gegaan naar een nieuwbouwproject in Apeldoorn, waar we voorheen woonden. Maar daar wordt vooral stadsverwarming toegepast en we wilden liever een eigen systeem.

01
03
Anja en Nico - 2.jpg

Anja en Nico Bewoners project Wonen op de Enk

Datum 19 januari 2022

Bekijk dit project

Ruime kavels aan een hofje

Omdat Anja in Zutphen werkt zijn we ook daar gaan zoeken. Na wat speurwerk kwamen we terecht bij het project van Kalliste “Wonen op de Enk”. Dit project in Leesten-Oost had ruime kavels aan een hofje. Hiervan waren we gecharmeerd, want we hebben altijd met plezier aan een rustig hofje gewoond. Bovendien hebben we vrij uitzicht in de achtertuin, met veel vogels. En dat vind je niet zo snel in een nieuwbouwwijk. Na een afspraak met de makelaar hebben we ons ingeschreven.

We zijn laat in het project ingestapt en Corona was wel een grote beperking voor de communicatie. De start was daardoor niet heel soepel. Wij gingen direct vooral bezig met de kopersopties, door het gebruik van de betonnen prefabwanden was de deadline voor ons erg vroeg. De gekozen materialen voor de buitengevel had de makelaar ons niet getoond. Daardoor werden we onaangenaam verrast toen in de groepsapp bleek dat de kleur steen (wit/grijs) was aangepast (geel) voordat wij in het project waren gestapt. Het was beter geweest als mensen, die later instappen, alle aanpassingen met de verkoopfolder krijgen. Bij nieuwe aanpassingen (bijvoorbeeld de pleistering aan de buitenwand) werd nog steeds de wit/grijze stenen afgedrukt. Daardoor kregen we helaas een fout beeld van de buitengevel. Dit is een verbeterpunt voor Kalliste. De kopersopties waren uitgebreid. Het was voor ons mogelijk om de berging anders te plaatsen op de kavel en deze te isoleren. 

WijzerWonen is een concept waarin de kopers de mogelijkheid hebben hun woning aan te passen aan hun individuele woonwensen. Als wij meer tijd hadden gehad in het begin en live contact kunnen onderhouden met de kopersbegeleider denken we dat we meer hadden kunnen doen met het WijzerWonen-concept.
 

Het unieke aan onze woning is vooral de locatie aan het hofje en het vrije uitzicht. De achtertuin op het noordwesten is diep genoeg om genoeg zon in de tuin te hebben. Daarnaast is het een groen huis door de warmtepomp en de zonnepanelen. Door de hoge kap hebben we op de zolder veel ruimte wat wel zo prettig is met de uitgebreide technische ruimte daar. De architect had als doel de voorgevel een luxe uitstraling te geven door het aanbrengen van een stuclaag in delen van de gevel. Smaken verschillen, dit had wat ons betreft niet gehoeven.

 

We hebben voornamelijk via telefoon/email/beeldbellen contact gehad met Michiel, de projectontwikkelaar van Wonen op de Enk. Via de site konden we de voortgang van de verkoop van de kavels goed volgen. En bij vragen konden we Michiel goed bereiken en zaken overleggen. Verder kwam er informatie via de nieuwsbrief van Kalliste. Wij raden de aannemer aan de informatie over de voortgang van de bouw kan beter digitaal via een website worden gedeeld waar alle informatie voor iedereen gemakkelijk te raadplegen is. Eventueel met een account per koper.

 

De bijeenkomsten met de kopers hebben we wel gemist, maar via de whatsappgroep en Facebookgroep hebben we kennis kunnen maken met de toekomstige buren. Het is een mooi gebaar van Kalliste om het gemis van een bijeenkomsten met de kopers na de hoera brief of start van de bouw te verzachten met een bijdrage voor de buurt BBQ die volgend voorjaar door de bewoners wordt georganiseerd.

Mochten we in de toekomst nog eens willen verhuizen, dan gaat het ons daarbij weer primair om de locatie en de kwaliteit van de bouw. Dat zou zomaar weer een project van Kalliste kunnen zijn. We wonen inmiddels met veel plezier aan de Schoonveldhof!

Dit artikel komt uit Aangenaam! Magazine – 12

Anja en Nico - 1.jpg