Wanneer is het klaar?

Aangenaam, Patricia, Quincy, Nicky en Indy

Wanneer is het klaar? 

Patricia en Quincy wonen samen met hun 2 jonge meiden, Nicky en Indy, al 11 jaar in de wijk Zijdelwaard. Nicky er is vanaf haar 2e levensjaar komen wonen en Indy is zelfs geboren in de kamer waarin ze nu nog steeds slaapt. De scholen van de meiden liggen dichtbij en binnen de wijk wonen veel vriendjes en vriendinnetjes. De wijk verlaten is nooit een optie geweest, maar naar een nieuwbouwwoning was toch wel een wens van de familie.

01
03
Patricia, Quincy, Nicky en Indy.jpg

Patricia, Quincy, Nicky en Indy Bewoners project Hélène Swarth

Datum 29 juni 2018

Bekijk dit project

Op nog geen 200 meter afstand

Patricia kwam voor het eerst in aanraking met het nieuwbouwproject via de krant. “We waren gelijk enthousiast; een nieuwbouwproject binnen onze wijk!” Direct hebben ze zich aangemeld via de facebookpagina en de projectwebsite “We hebben informatie via de makelaar ingewonnen waardoor we nog enthousiaster werden”. Toen de uitnodiging voor de start verkoop binnenkwam, hebben ze ook geen seconde getwijfeld.  Met hun eerste hypotheekadvies op zak hebben ze zich ingeschreven voor 4 woningen in het plan. “De voornaamste reden om binnen een straal van 200 meter vanaf je huidige woning te verhuizen, was vooral de grote tuinen binnen het project”. De teleurstelling was erg groot toen het bericht binnen kwam dat zij geen woning toegewezen hadden gekregen. “Wij wisten dat de belangstelling enorm was. Uiteraard houd je er mee rekening mee dat je uitgeloot kunt worden, maar als het dan werkelijkheid wordt is dat niet leuk”. Teleurgesteld waren Patricia en Quincy al naar een ander nieuwbouwproject aan het kijken. Tweede keuze, omdat deze buiten de wijk ligt. “Ineens kregen wij echter een telefoontje dat de 1e kopers hadden afgezien van hun optie en dat wij de eerstvolgende op de wachtlijst waren. Het was zelfs onze eerste voorkeur qua bouwnummer!”. Zonder enige twijfel hebben ze de optie genomen.

Goede communicatie

Ineens kwamen ze in het aankoopproces terecht. Een financieringsaanvraag die toch door moest gaan, meerwerklijsten die doorgenomen moesten en keuzes die gemaakt dienden te worden. “Wat was dit leuk om te doen! Hoe vaak krijg je de kans om een nieuwbouwwoning geheel naar wens te laten bouwen.” Voorzien van veel informatie en een toegewezen kopersbegeleidster hebben ze de keuzes kunnen maken. “We zijn enorm goed geholpen, vragen werden snel beantwoord en we hoefden niet overhaast een keuze te maken.” Het plaatsen van een dakkapel of een uitbouw in verschillende diepten behoorden allemaal tot de mogelijkheden. Patricia vult aan: “De indeling van de eerste verdieping vonden wij niet helemaal logisch, door het verplaatsen van een binnenwand hebben we nu de verdieping geheel naar eigen smaak kunnen indelen”.

Bouw in volle gang

Omdat ze zo dichtbij wonen zien ze elke dag de voortgang van de bouw. Nicky roept zelfs enthousiast: “Ik heb wekelijks een foto gemaakt die ik aan het einde van de bouw achter elkaar als een soort film ga zetten!”. De meiden hebben er lang over gedaan om te bepalen wie welke kamer krijgt, maar daar zijn ze eindelijk uit. Nicky heeft de gehele zolderkamer en Indy krijgt een grote slaapkamer op de eerste verdieping. Indy vertelt vol trots: “Ik ben al bezig met de inrichting van mijn slaapkamer, maar het wordt geen meisjes/meisjes kamer hoor”. Mooie pastelkleuren gaan toegepast worden in de kamers van de meiden. 

Tijdens de twee kijkdagen hebben ze de kans gehad om de voortgang ook vanuit binnenuit te bekijken. Patricia geeft wel aan: “Meer kijkdagen zou wel leuk zijn geweest, dan heb je iets meer tijd voor o.a. het opmeten van de verschillende ruimten. Ik snap echter dat dit gezien de snelle bouwtijd niet altijd mogelijk is.”

hoofd_heleneswarth.jpg