Winnaars Prijsvraag Oirschot

Oirschot - De Kemmer

Team Urbanisten wint prijsvraag met ‘Nieuwe Oogst’

De gemeente Oirschot heeft, in samenwerking met en op initiatief van het College van Rijksadviseurs (CRa), de prijsvraag 'Een Nieuwe Bouwcultuur: Biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot’ uitgeschreven. 
Kalliste en Woonstichting 'thuis traden op als partners van de gemeente Oirschot.

Op 6 oktober heeft wethouder Joep van de Ven van de gemeente Oirschot op de Floriade in Almere het resultaat van de prijsvraag bekend gemaakt. 
'Nieuwe Oogst' van het team van stedenbouwkundige Dirk van Peijpe (De Urbanisten) met onder meer architect Daan Bruggink (ORGA) en landschapsarchitect Sander Rombout (Copijn) werd door de jury als winnaar van de prijsvraag aangewezen. 

De jury heeft drie inspirerende plannen mogen beoordelen. Plannen die allen bij gaan dragen aan de versnelling en acceptatie van het toepassen van Biobased bouwen in de Nederlandse bouwcultuur. Gedeputeerde van Noord-Brabant Anne-Marie Spierings benoemde na de presentatie van de drie finalisten dat er een waardevolle trend ingezet is om te leren uit het verleden. Welke ingrediënten aan bouw- en woonkwaliteit van vroeger, uit de tijd van onze opa’s en oma’s, kunnen we inzetten voor een duurzame leefomgeving op langere termijn. “Dat met de historische bouwcultuur in en rond Oirschot juist dit de gemeente is waar ruimte gecreëerd wordt voor deze ontwikkeling, kan geen toeval zijn.”

Klik op de onderstaande button voor meer informatie over de finalisten en de winnende inzending.

Prijsvraag Oirschot

01
03

Aan Nieuwe Oogst hebben gewerkt: Dirk van Peijpe (De Urbanisten BV), Daan Bruggink (ORGA architect BV) en Sander Rombout (Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten bv) In samenwerking met: Martin-Paul Neys (Level of Detail Architecten), Onno Dirker (Atelier Veldwerk), Johan Snel (AM), Annelies van der Nagel (Beyond Now), Woud Jansen (Alba Concepts) en Daan Groot (Natuurverdubbelaars).

Sander.JPG

Sander Aalpol Manager Acquisitie

Contactgegevens 06-53381104 Sander@kalliste.nl

Datum 7 oktober 2022

Projectpagina