Madaster

Samen ontwikkelen

Madaster

Madaster is een kadaster voor materialen. Via dit online platform worden gebouwen en bouwobjecten geregistreerd in een materialenpaspoort, hierin staat informatie over de kwaliteit, levensduur, herkomst en locatie van materialen en producten. Het geeft ook inzicht in de materiƫle, circulaire en financiƫle (rest)waarde van een gebouw. Madaster heeft als doel om slim ontwerpen te stimuleren, afval te verminderen en materialen te hergebruiken.

Slimmer nadenken over onze toekomst

We zetten ons actief in om duurzame innovaties toe te passen. Onze woonconcepten zijn er altijd op gericht dat je leeft in het heden, maar ook kijkt naar de toekomst. Duurzaamheid en energiebewust bouwen vormen de basis bij iedere ontwikkeling. Als partner van Madaster zijn we nog slimmer na gaan denken over keuzes die we maken tijdens het ontwikkel- en bouwproces, zoals: duurzaam bouwen, circulariteit van materialen en woningen, herkomst van materialen en gebruik van alternatieve materialen. Hiermee verkleinen wij onze ecologische voetafdruk. Duurzaamheid en ontwikkelen voor later begint met het stellen van vragen aan onze partners en aan onszelf.
 

Dit circulaire bewustzijn dragen we uit naar gemeenten, grondeigenaren, kopers, omwonenden en overige partners. Door ons partnerschap met Madaster zijn we iedereen nog beter van dienst in de transitie naar een circulaire economie en doen we in een vroeg stadium al veel kennis op over de impact van circulariteit. Het materialenpaspoort is een onmisbare tool om tot een gezonde leefomgeving te komen. Zo investeren we samen voor nieuwe generaties.

Ga naar de website

logo_madaster.jpg