Alles over nieuwbouw, op BewustNieuwbouw.nl

Hoe werkt het precies, als u een nieuwbouwhuis wilt kopen of huren? Waar moet u op letten? En waarom zou u eigenlijk voor nieuwbouw kiezen? Op deze en talrijke andere vragen geeft de website BewustNieuwbouw.nl antwoord.
De NEPROM, de vereniging van projectontwikkelaars, heeft de site kortgeleden gelanceerd. Kalliste Woningbouwontwikkeling, lid van de NEPROM, informeert u als (toekomstige) koper graag over dit nieuwe, onafhankelijke en informatieve platform.

De meeste mensen hebben weinig ervaring met het kopen of huren van een nieuwbouwhuis. Dankzij Bewust Nieuwbouw kunt u zich als geïnteresseerde goed informeren, zodat u in gesprekken met de professionals weet waarover u het heeft, de juiste vragen kunt stellen en duidelijk kunt aangeven wat u wilt.

BewustNieuwbouw.nl: stappenplan en nieuws
Behalve informatie over bijvoorbeeld koopcontracten, de verschillende soorten rentes tijdens de bouw en het belang van garanties, geeft Bewust Nieuwbouw informatie over hypotheken, nieuwe installaties, innovatieve materialen en energiezuinigheid. Daarnaast laat de site zien welke stappen u allemaal kunt zetten in uw zoektocht naar een nieuwbouwhuis. Op Bewust Nieuwbouw staat verder nieuws over nieuwe wet- en regelgeving, andere ontwikkelingen op nieuwbouwgebied en evenementen die interessant zijn voor wie een nieuwbouwhuis zoekt.

Leerzame verhalen van anderen
Bovendien bevat Bewust Nieuwbouw verhalen van bewoners en geïnteresseerden. Zij vertellen hoe hun zoektocht naar hun ideale nieuwbouwhuis verliep, welke keuzes ze hebben gemaakt en waaróm ze eigenlijk voor nieuwbouw kozen. In die verhalen kunnen ook teleurstellingen aan bod komen, en dingen die volgens de geïnterviewden beter hadden gekund tijdens het proces. De initiatiefnemers van Bewust Nieuwbouw willen daarvan leren, om de consument nog beter van dienst te kunnen zijn.

Op de hoogte blijven
U kunt zich via Bewust Nieuwbouw abonneren op een nieuwsbrief, die u op de hoogte houdt van actuele ontwikkelingen op nieuwbouwgebied. U kunt het nieuws ook volgen via Facebook en Twitter.