Individueel klimaatakkoord: Utrecht klaar voor 2021

Een gezamenlijk initiatief van Kalliste, Giesbers en Boxum, geïnspireerd door de klimaattop in Parijs. Een eerste stap om de wereld te verbeteren samen met kopers van nieuwbouwwoningen van Kalliste. ‘Zoveel mogelijk woningen bewust verduurzamen door onder meer de zon als energiebron optimaal te benutten’, zo benoemt Kalliste haar doelstelling.

Energieneutraal wonen en leven, om zo de CO₂-uitstoot aanzienlijk te reduceren waardoor kopers maandelijks veel geld op hun energiekosten besparen én de wereld aan de volgende generatie beter over te dragen. ‘Laat de zon nu sparen voor het klimaat van later’. Tijdens een inspirerende kopersbijeenkomst in het Informatiecentrum Leidsche Rijn te Utrecht is er samen met de toekomstige bewoners van het project ‘Wonen bij de Groene Vallei’ aandacht besteed aan de bewustwording en kansen van duurzaamheid. ‘Hoe groen bent u?’ met deze vraag kregen kopers inzicht in hoe groen zij daadwerkelijk leven en wat zij kunnen verbeteren. Van de was buiten ophangen in de zomer tot minder vaak vlees eten, verkreeg een ieder inzicht in de footprint die zij achterlaten op onze aarde.

Het enthousiasme over de kansen die het verduurzamen met zich meebrengt was ook gisteren tijdens de bijeenkomst merkbaar. De kopers van  het project ‘Wonen bij de Groene Vallei’ kunnen deze zomer hun woning betreden en kunnen nu kiezen om de woning te laten voldoen aan de norm van 2021! Een laag energieverbruik met behoud van comfort en behaaglijkheid waarmee ook nog maandelijks ‘een volle boodschappentas’ een kosten wordt bespaard.

Het klimaatakkoord voor kopers van nieuwbouwwoningen is een van de initiatieven binnen DierbareDuurzaamheid, de ambitie van Kalliste Woningbouwontwikkeling waarmee gebiedsontwikkelingen duurzaam vorm worden gegeven. Giesbers en Boxum zijn creatieve partners van Kalliste, zij hebben gezamenlijk het klimaatakkoord vertaald naar individuele toepassingen per woning in het project ‘Wonen bij de Groene Vallei’.