BioBee-House

BioBee-House

BioBee-House betaalbaar, innovatief duurzaam voor in iedere gemeente

Op de PROVADA, 14 juni 2023, is BioBee-House gelanceerd: een revolutionair concept in betaalbaar en natuurinclusief wonen. De combinatie van schoonheid van de natuur, hoogwaardige woonomgeving om duurzaam en gezond te kunnen wonen. Een concept dat inpasbaar is in ieder gemeente die de ambities omarmt. 

Een gezamenlijke product van architectenbureau Common Affairs , IGG Bouweconomie, Techniplan Adviseurs en Timbeco. Initiatiefnemers Berend Hoffmann, Dick van der Kooij en Arno Vonk hebben vanuit hun samenwerking getekend voor het prefab houten concept BioBee- House. Kalliste is als partner van dit concept de gebiedsontwikkelaar die in iedere gemeente en voor alle bewoners de condities creëert om BioBee-House optimaal in te zetten. BioBee-House voldoet aan de wens om snel betere en betaalbare duurzame woningen te bouwen onder het bouwakkoord.

01
02
  • >20
  • In ontwikkeling
  • Advies en concepten
  • Duurzaam

Link naar website

Betaalbaar natuurinclusief wonen

De woningen zijn ontworpen om een passende verfrissende en harmonieuze leefomgeving te creëren voor mensen met een milieubewuste natuurvriendelijk levensstijl. Door een slim ontwerp in combinatie van natuurlijke materialen en een naadloze integratie met de natuur, komt een nieuw woonconcept binnen bereik, ook voor mensen met een beperkt woonbudget. We zijn verheugd te constateren dat het mogelijk is om betaalbaar, natuurinclusief en biobased wonen te realiseren voor een groeiende doelgroep in de woningmarkt met wel veel vraag en nog weinig passend aanbod.

Natuur als ontmoetingsplek
De focus van BioBee-House ligt op het geven van voldoende ruimte aan de natuur rondom en binnen de woning, met als doel het vergroten van biodiversiteit en het stimuleren van bewoners om volop van de natuur te genieten en ermee in contact te komen. Met een gezamenlijke binnentuin en nestkastjes voorzien van camera's hebben onze bewoners de perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de altijd veranderende natuur rondom hun woning te ervaren. 

Wonen in de natuur 
Het gebruik van biobased materialen heeft een positieve impact op het klimaat en is tegelijkertijd gezonder voor de bewoners. Het huis ademt als het ware naar de natuur! BioBee-House is niet alleen gezond en mooi om te zien, maar biedt ook uitzonderlijk comfort en een uitstekend binnenklimaat. Onze woningen zijn energiepositief en klimaatadaptief, stoten netto geen CO₂ uit, maar slaan dit juist op. 

Ontdek onze houten woningen
Geloof jij ook dat BioBee-House kan bijdragen aan het verbeteren van jouw gemeente, buurt of toekomstige ontwikkeling? Bekijk dan onze website of neem contact op. 

01
05

BioBee-House

Meer weten over dit project?

Direct contact opnemen?