De Wereld

Een wijk met uitgesproken karakter

De Wereld

Diversiteit, internationaal karakter en duurzaamheid waren onze ambities. Samen met Francine Houben van Mecanoo is dit uitgewerkt naar een concept waarbinnen voldaan werd aan onze wens met meerdere handschriften van architecten te werken. Dit bleek uiteindelijk een gouden greep.

 

slider1_dewereld.jpg
  • Eindhoven
  • 51 woningen
  • Gerealiseerd
  • Duurzaam

Een unieke nieuwbouwwijk

Onder leiding van Francine (directeur Mecanoo Architecten) kregen 4 jonge, internationale architecten de gelegenheid ieder vanuit hun eigen culturele achtergrond een woning te ontwerpen. De architecten hebben zich laten inspireren door de manier waarop er in hun land gebouwd en geleefd wordt. Met als gevolg dat er in dit plan voor kopers ├ęcht iets te kiezen valt. De ontwerpen verschillen sterk van elkaar en van wat je normaal in nieuwbouw tegenkomt.

Maar het gaat om meer dan alleen een ontwerp. Je kiest hier ook voor een bepaalde leefstijl. Zo groeit de straat al tijdens de ontwikkeling naar een natuurlijke diversiteit, zodat het 'nieuwe' er meteen vanaf is. Het resultaat is een straat met een uitgesproken karakter, die zeer overtuigend het bekende Vinex-gevoel ontstijgt.

01
05