Frij'hof

Een nieuw icoon aan het Goffertpark

Frij'hof

De gemeente Nijmegen liet na een voorselectie 3 partijen een plan maken voor de herontwikkeling van een onderwijslocatie. De opgave was deze schoollocatie te herontwikkelen naar een woningbouwlocatie, waarbij 40% van de woningen in de sociale sector zouden vallen. Ook de buurt werd betrokken bij deze selectie. Het was onze uitdaging deze tweede prijsvraag in Nijmegen ook te winnen (na St. Josephhof).

 

hoofd_frijhof.jpg
  • Nijmegen
  • 152 woningen
  • Gerealiseerd
  • Duurzaam
  • Tijdloos

Een autovrij park vol magnolia's

Een nieuw icoon aan het Goffertpark was het idee, en het vervangen van de nagenoeg volledig volgebouwde en verharde locatie door een Magnoliapark. Het feest in het voorjaar, als de magnolia's bloeien zou overweldigend worden. Met dit beeld in het hoofd is het plan verder ontwikkeld.

Het resultaat van de ontwikkeling bestaat uit 38 grondgebonden woningen in een magnoliapark en 114 appartementen. 

Het park is autovrij gehouden. Parkeergelegenheid voor de grondgebonden woningen is in de ondergrondse parkeergarage gesitueerd. Zodoende wordt er ├ęcht gewoond in een park, zonder hinder van verkeer. Er kan Frank en Frij geleefd worden. 

Kalliste heeft zelf de grondexploitatie gevoerd en het park aangelegd. Tevens hebben we de omliggende straten opgeknapt.

01
04

Frij'hof

Meer weten over dit project?

Neem direct contact op