Scheepswerf Maaskade

Gekoesterd vestingverleden

Scheepswerf Maaskade

Grave heeft een rijke historie die nog goed zichtbaar is in de stad. Gezien de ligging aan de Maas, tussen Nijmegen en Den Bosch, was Grave in militair opzicht van groot strategisch belang. Het vestingverleden wordt gekoesterd en is goed zichtbaar in de resterende vestingwerken met poorten, muren en bolwerken rond het historische centrum tot aan de overzijde van de Maas.

 

  • Grave
  • Nader te bepalen
  • In ontwikkeling
  • Duurzaam
  • Tijdloos

Bekijk de locatie op Google Maps

hoofd_scheepswerfgrave.jpg

Hoogwaardig en duurzaam

De locatie van de scheepswerf in Grave, direct aan de Maas gelegen, zal worden getransformeerd tot een hoogwaardige leefomgeving met duurzame woningbouw. Een toekomstbestendige invulling,  ontworpen en gerealiseerd met respect voor de historie van Grave.

Woningen met een prachtig uitzicht voor de deur, een haven en het rustieke centrum van Grave in de achtertuin. Hoe mooi kan wonen zijn!
 

Stand van zaken

In samenwerking met de gemeente Land van Cuijk worden de ruimtelijke kaders verkend. Hierbij is er aandacht voor de specifieke (historische) kenmerken van de locatie en worden de ambities voor een duurzame leefomgeving geschetst. Vervolgens ontwerpen wij met ons team, professionals en belanghebbenden aan de woonwensen van de toekomstige bewoners. Dit middels actieve participatie, wijzerwonen.

Zodra de ruimtelijke kaders opgesteld zijn wordt de projectsite www.waterrijkwonengrave.nl bijgewerkt en opengesteld., U kunt dan kennisnemen van de ruimtelijke kaders en zich aanmelden om te participeren in het ontwikkelproces.. De resultaten van de eerder via de projectsite uitgezette woonwensenenquĂȘte worden dan ook herijkt. 

Voor inschrijving of meer informatie neemt u contact met ons op via 088 - 100 95 00 of stuurt u een e-mailbericht naar: grave@kalliste.nl

slider2_scheepswerfgrave.jpg
slider1_scheepswerfgrave.jpg

Scheepswerf Maaskade

Meer weten over dit project?

Neem direct contact op