Vlijmen - Geerpark

De afronding van duurzame gebiedsontwikkeling 

Geerpark

Het laatste stukje Geerpark aan de Priemsteeg, is hetgeen Kalliste gaat ontwikkelen.  

Sinds begin dit jaar is het eigendom van deze locatie overgenomen van Woonstichting JOOST en is de planvorming opgestart.  

 

IMG_7365.jpg
  • Vlijmen
  • 25
  • In ontwikkeling
  • Persoonlijk
  • Duurzaam

Bekijk de locatie op Google Maps

Duurzame woonomgeving

Geerpark kenmerkt zich door de hoge duurzaamheidsambities die zijn gesteld. Het bestemmingsplan van deze gebiedsontwikkeling dateert uit 2013, wat destijds een vooruitstrevend en vernieuwend denkbeeld van woningbouwopgaven neerzette.

In totaal worden er in Geerpark 800 Nul op de Meter (NOM) woningen gebouwd met ieder een waterberging op eigen terrein, waarna het resterende regenwater wordt opgevangen en afgevoerd via de Waterslinger die door het gebied loopt.
 Deze waterslinger zorgt voor de biodiversiteit in het gebied en zal zich steeds verder verreiken.  

Het centrale park in het midden van het plangebied zorgt voor de sociale duurzaamheid van Geerpark. In dit park heeft spelen, samenkomen en groen een centrale rol. 

Website Geerpark

In het laatste stukje Geerpark dat Kalliste nu aan het ontwikkelen is worden in totaal 25 woningen gerealiseerd, 24 tweekappers en 1 vrijstaande woning. 

Deze woningen zijn gelegen op ruime kavels en kennen de hoge duurzaamheid die je in Geerpark gewent bent. Ook Natuurinclusief bouwen staat bij Kalliste centraal en wordt opgenomen in het ontwerp van de woningen. 

Op woensdag 23 maart is er een Meet & Greet geweest met de buurt. Tijdens deze bijeenkomst hebben we een aantal panelen van de planvorming tot nu toe laten zien. Deze panelen zijn via onderstaande link te bekijken. 

Wil je meer weten over dit project of je inschrijven voor de nieuwsbrief. Dit kan via Vlijmen@kalliste.nl 

Panelen Meet & Greet

IMG_7372 v2.jpg
IMG_7376.jpg

Geerpark

Meer weten over dit project?

Michiel van der Velden

Projectontwikkelaar

Direct contact opnemen?