Astrid en John

“We gingen eigenlijk voor mijn ouders kijken”

Mijn vader en moeder wilden een appartement kopen en wij gingen even mee naar de presentatie van de Hof van Heden. Uiteindelijk hebben zij niet gekocht, maar waren wij zo enthousiast dat we voor een groot appartement zijn gegaan.

De kinderen vonden het in eerste instantie helemaal niets. Maar nu we er wonen, willen ze niet meer terug en ook mijn man wil hier nooit meer weg. Zelf mis ik mijn tuin nog wel eens moet ik eerlijk zeggen. Het heeft heel lang geduurd voordat ik me écht durfde te verheugen op dit huis. Tot een week voor de oplevering hadden we ons oude huis namelijk niet verkocht en was er dus ook het risico dat we dit maar moesten verkopen als dat sneller ging. Uiteindelijk is het goede huis verkocht, want dit appartement is echt ideaal. Het is echt een plek om oud te worden en je hoeft hier ook zelf aan het onderhoud helemaal niets te doen, want dat organiseert de VVE.

We wonen hier echt in het hartje van de stad en hebben alles bij de hand. En het Hof zelf is ook heel gezellig. Onze jongste was laatst een paar dagen alleen thuis en dan zeggen de onderburen direct ‘nou als er wat is, mag ze altijd komen’. We zijn hier natuurlijk allemaal tegelijk komen wonen en dat maakt dat het wel echt een groep is.

Nijmegen - Hof van Heden