Simon Bukman, partner bij: Wonen aan het Twiske

Simon Bukman; OVER-gemeenten

"Het proces en de uitstekende samenwerking, hebben naast de unieke ligging van het gebied, het succes van het project bepaald."

De kracht van Kalliste is de pragmatische benadering waarbij de eindgebruiker centraal staat, een grote mate van professionaliteit, korte lijnen in communicatie en het wijzer wonen proces.

Daarmee zijn zij in staat in hoog tempo projecten succesvol te ontwikkelen.

Kalliste maakt zich niet alleen hard voor de kwaliteit van de woningen, maar ook voor de inrichting van de openbare ruimte. Dat tezamen bepaald immers het beeld van de wijk.

Met de woonworkshops worden de individuele woonwensen inzichtelijk gemaakt. Tegelijkertijd geven deze workshops ons als gemeente duidelijkheid en richting over de wijze waarop het gebied moet worden ingericht. Door vervolgens intensief met ons in gesprek te gaan, hebben we samen een goed beeldkwaliteitplan bepaald, waarmee de kwaliteit van de wijk gewaarborgd is. Daarnaast is door Kalliste veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de woningen en de inrichting en uitstraling van de openbare ruimte in uitstekend overleg met de supervisor van de gemeentelijke welstandscommissie.

 In het project Wonen aan het Twiske vroeg Kalliste flexibiliteit van de gemeente in het kader van het bestemmingsplan. Daardoor ontstond er planologische zekerheid dat de woningen daadwerkelijk gebouwd konden worden maar bleef er ruimte om te schuiven met bouwblokken, tweekappers en vrije kavels. Het proces en de uitstekende samenwerking hebben naast de unieke ligging van het gebied, het succes van het project Wonen aan het Twiske in Oostzaan bepaald.