Buitenhoeve

Buitenhoeve biedt een landelijk en rustiek karakter. Stepekolk, het Buiten waarin Buitenhoeve gelegen is, is het deelgebied waar in de bebouwing het karakter van de Brabantse boerderij de boventoon voert. De rode gebakken pannen en de rustieke materialen als hout en baksteen zorgen voor deze uitstraling. Anders dan in De Veste zijn in de Buitens de woningen in een open bebouwing gelegen en veelal voorzien van royale tuinen. Zo zijn er twee-onder-een-kapwoningen en geschakelde woningen waardoor er in alle prijsklassen wat aangeboden kan worden.

De 39 grondgebonden woningen zijn onverdeeld in: 20 twee-onder-een-kapwoningen, 6 hoekwoningen, 3 tussenwoningen allen twee lagen + kap. Onderling zijn de hoekwoningen en de twee-onder-een-kapwoningen gekoppeld met een in het zwart uitgevoerde gepotdekselde tussenbouw. De 10 sociale koopwoningen, gekeimde gevels, zijn voorzien van één laag + kap.

Bij de ontwikkeling van deze woningen heeft Kalliste gewerkt met woonworkshops, House-of-Quality, met behulp van consumenten is de vormgeving van de woningen tot stand gebracht.

Meer weten?

Contactpersoon
Locatie
Helmond - Brandevoort
Aantal woningen
39
Status
Gerealiseerd