Frij'hof

De gemeente Nijmegen liet na een voorselectie 3 partijen een plan maken voor de herontwikkeling van een onderwijslocatie. De opgave was deze schoollocatie te herontwikkelen naar een woningbouwlocatie, waarbij 40% van de woningen in de sociale sector zouden vallen. Ook de buurt werd betrokken bij deze selectie. Het was onze uitdaging deze tweede prijsvraag in Nijmegen ook te winnen (na St. Josephhof).

Een nieuw icoon aan het Goffertpark was het idee, en het vervangen van de nagenoeg volledig volgebouwde en verharde locatie door een Magnoliapark. Het feest in het voorjaar, als de magnolia's bloeien zou overweldigend worden. Met dit beeld in het hoofd is het plan verder ontwikkeld.

Het resultaat van de ontwikkeling bestaat uit 38 grondgebonden woningen in een magnoliapark en 114 appartementen. Het park is autovrij gehouden, het parkeren voor de grondgebonden woningen is in de ondergrondse parkeergarage gesitueerd. Zodoende wordt er écht gewoond in een park, zonder hinder van verkeer, waar Frank en Frij geleefd kan worden.

Kalliste heeft zelf de grondexploitatie gevoerd en het park aangelegd. Tevens heeft Kalliste de omliggende straten opgeknapt.

Meer weten?

Contactpersoon
Locatie
Nijmegen
Aantal woningen
152
Status
Gerealiseerd