Wonen aan het Twiske fase 3

In Oostzaan, moederdorp van de Zaanstreek, zijn reeds twee fases van het nieuwbouwplan 'Wonen aan het Twiske' opgeleverd. 
De plannen om een eindje verderop aan dezelfde doorgaande weg fase 3 te realiseren waren al vergevorderd, het verkooptraject was reeds in 2018 ingezet. Ook in deze fase zouden er weer diverse woningtypen worden gerealiseerd in een Zaanse bouwstijl, van rijwoningen tot aan vrijstaande woningen. 

Geen goedkeuring vanuit de provincie
Echter, het was wachten was op groen licht vanuit de provincie. De besluitvorming liet lang op zich wachten.
Op 22 oktober 2020 is eindelijk de Omgevingsverordening NH2020 door de provincie vastgesteld. Met deze vaststelling is het duidelijk geworden dat er, door de provincie, geen goedkeuring wordt verleend voor de realisatie van ‘Wonen aan het Twiske – FASE 3’. Nadat het geduld lang op de proef is gesteld, een teleurstellend resultaat voor alle betrokken partijen.

De gedeputeerde van de provincie heeft nog wel aangegeven, dat er een zogenaamde Notitie Lintbebouwing zal worden opgesteld. Ook heeft de VVD een voorstel gedaan voor het opstellen van een Deltaplan Wonen, dat breed gedragen lijkt binnen de Provinciale Staten. Of dit alsnog kansen geeft voor ons plan is de vraag. Wij houden dat uiteraard in de gaten. Sowieso zullen de resultaten hiervan op zijn vroegst pas medio 2021 bekend zijn.

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief via www.wonenaanhettwiske.nl en blijf automatisch op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Meer weten?

Contactpersoon
Locatie
Oostzaan
Aantal woningen
27
Status
In ontwikkeling