Tijdloos

Tijdloos

Kalliste

Tijdloos

In Nederland is een groot tekort aan geschikte seniorenwoningen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het overgrote deel van de ruim 2 miljoen ouderenhuishoudens in een woning woont waar ze niet tot op hogere leeftijd in kunnen blijven wonen.

Veel ouderen willen wel verhuizen, maar geschikte, tijdloze woningen zijn momenteel nauwelijks of niet te vinden. Hierdoor blijven ze in hun huidige woning wonen, terwijl dit beter geschikt zou zijn voor starters of een groter gezin. 

Met het woonconcept Tijdloos Wonen spelen we in op het tekort aan seniorenwoningen, stimuleren we doorstroming op de woningmarkt en realiseren we op maat gemaakte, tijdloze woningen. Wonen voor nu, wonen voor de toekomst én een huis voor altijd. 

Woondromen realiseren

Met ‘Tijdloos Wonen’ bieden we een oplossing voor de toenemende vergrijzing en het woningtekort. In veel gemeenten is er vraag naar unieke en onderscheidende woonoplossingen. We bieden unieke woningen en -omgevingen die afgestemd zijn op lokale marktvraag en locatie én naar wens van de toekomstige bewoners. Een woning die prettig, flexibel en toekomstbestendig is en eindeloze mogelijkheden biedt. Met een slim en ruim opgezette begane grond, waarin alle benodigde functies zijn ondergebracht en waar de ruimte onder de kap extra plaats biedt voor bijvoorbeeld een werkruimte of een logeerkamer voor de (klein)kinderen. 

Maatwerk

We zeggen niet voor niets: ‘als ieder individu uniek is, moet zijn of haar woning dat ook kunnen zijn’. Alle Tijdloos Wonen-woningen zijn op maat gemaakt, passend in de context van de omgeving en de opdrachtgever. We leveren maatwerk in overleg met belanghebbenden, waarbij de woonwensen van de eindgebruiker centraal staan. Zo ontstaat er een door alle partijen gedragen en marktconform product. We gaan graag in gesprek met de doelgroep in jouw gemeente om tot de meest geschikte woonoplossing te komen. 

01
06

Bouwstenen voor ontwerpen en ontwikkelen

Tijdloos Wonen bestaat uit bouwstenen voor het ontwerpen en ontwikkelen van een locatie op maat. Daarbij kunnen we je volledig ontzorgen, maar het is ook mogelijk om slechts een deel van het proces aan ons uit te besteden. We zien het elke opgave – klein of groot – als een uitdaging die we graag samen aangaan.

 

1. Marktonderzoek en advies
We verdiepen ons in de context en identiteit van de locatie, definiëren het huisvestingvraagstuk van de gemeente en gaan in gesprek met de omgeving. Op basis van deze resultaten wordt er een profielschets van de doelgroep samengesteld. In een marketingplan zetten we uiteen hoe de look & feel moet zijn om de doelgroep te bereiken en hoe we dat gaan doen. Ook brengen we woonwensen van geïnteresseerden persoonlijk en doeltreffend in beeld.

 

2. Ontwerp en ontwikkeling
Architectuur staat in dit woonconcept niet op zichzelf, maar het vormt de combinatie van landschap, stedenbouw, architectuur en interieur. We kijken verder en ontwerpen een passende verkaveling passend binnen de wensen en het budget van de opdrachtgever. Ook organiseren we workshops om alle ideeën te bespreken met geïnteresseerden. 


3. Realisatie 
We verzorgen ook de realisatie van het project, zodat jij alleen nog maar de sleutel hoeft te overhandigen. Woningborg en Vereniging Eigen Huis worden bij de oplevering betrokken en toetsen de technische kwaliteit. Wij vervullen de rol als persoonlijk begeleider en staan de bewoners bij in het communicatieproces met de aannemer. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel, want we worden blij van tevreden opdrachtgevers én woonomgevingen waar bewoners jarenlang met plezier wonen.

Voordelen

Waarom Tijdloos?

Vitale wijken

We verwezenlijken vitale en CO₂-neutrale buurten en wijken. Samen investeren we voor de huidige én de volgende generaties.

Vormgegeven naar wens

Benadering vanuit een community met toekomstige bewoners. Resulterend in een comfortabele woning met blijvend (lage) woonlasten. 

Toekomstbestendig

Alle woningen zijn toekomstbestendig en maken onder andere langer thuis wonen mogelijk (met 10 jaar energieprestatiegarantie).

Vraaggestuurd

Vraaggestuurde ontwikkeling vanuit woonbeleving bewoners. De woning is aan te passen met handige gadgets en services.

Breed toepasbaar

Toepasbaar voor sociale en vrijesectorwoningen (huur en koop). 

Integrale benadering

Integrale benadering op basis van Total Cost of Ownership en NOM. Hierbij blijft optimale vrijheid door maatwerk voor opdrachtgever én bewoner. 

Kalliste Tijdloos

Ga je de uitdaging met ons aan?

Neem direct contact op