Wonen aan het Twiske fase 3

Zaanse bouwstijl

Wonen aan het Twiske
fase 3

In Oostzaan, moederdorp van de Zaanstreek, zijn reeds twee fases van het nieuwbouwplan 'Wonen aan het Twiske' opgeleverd. De plannen om een eindje verderop aan dezelfde doorgaande weg fase 3 te realiseren waren al vergevorderd, het verkooptraject was reeds in 2018 ingezet. Ook in deze fase zouden er weer diverse woningtypen worden gerealiseerd in een Zaanse bouwstijl, van rijwoningen tot aan vrijstaande woningen. 

hoofd_wonenaanhettwiske3.jpg
  • Oostzaan
  • 27 woningen
  • In ontwikkeling
  • Persoonlijk

Bezoek de projectwebsite

Bekijk de locatie op Google Maps

Op de proef gesteld

Echter, het wachten was op groen licht vanuit de provincie. Het duurde lang voor een besluit genomen werd. Op 22 oktober 2020 is eindelijk de Omgevingsverordening NH2020 door de provincie vastgesteld. Met deze vaststelling is het duidelijk geworden dat er, door de provincie, geen goedkeuring wordt verleend voor de realisatie van ‘Wonen aan het Twiske – FASE 3’. Nadat het geduld lang op de proef is gesteld, een teleurstellend resultaat voor alle betrokken partijen. De gedeputeerde van de provincie heeft nog wel aangegeven, dat er een zogenaamde Notitie Lintbebouwing zal worden opgesteld. 

Ook heeft de VVD een voorstel gedaan voor het opstellen van een Deltaplan Wonen, dat breed gedragen lijkt binnen de Provinciale Staten. Of dit alsnog kansen geeft voor ons plan is de vraag. Wij houden dat uiteraard in de gaten. Sowieso zullen de resultaten hiervan op zijn vroegst pas medio 2021 bekend zijn.

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief via www.wonenaanhettwiske.nl en blijf automatisch op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

01
04

Wonen aan het Twiske

Meer weten over dit project?

Diane Wigtman

Projectontwikkelaar

Neem direct contact op